Belépés
Kovászos uborka
Elkészítés: Az uborkát alaposan megmossuk, egy erre a célra rendszeresített kefével megsikáljuk. Az uborkák végeit levágjuk, és hosszában kétszer bemetsszük. Egy kétliteres befőttes-üveg aljára a jól megmosott kapor felét behajtogatjuk, 2 gerezd megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdet ráültetünk. Az uborkákat szépen egymás mellé állítjuk az üvegben, a maradék kaprot és fo...
Patisszonos lecsó
Hozzávalók:

1 db közepes patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.

Elkészítése:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kic...
Uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg nem szétfövő burgonya, 1 kis kígyóuborka, egy csomó hónapos retek, 1 közepes fej lila hagyma, egy csokor metélőhagyma, 6 evőkanál fűszerecet, 1 teáskanál kristálycukor, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, a díszítéshez salátalevelek.
1. A burgonyát héjában (kb. 20 perc alatt) megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk.
2. A hosszába...
Sült csirke sajtmártással
Hozzávalók (4 személyre): 1 konyhakész csirke, 1 ek. pulykafűszersó, 2 ek. olaj, 1 nagy fej hagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, 100 g gouda/trappista/eidami sajt, 100 g füstölt sajt (karaván, oázis), 30 g vaj/margarin, 3 ek. liszt, 3 dl húsleves (kockából), 1 dl tejföl, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 1 dl tejszín, néhány fodros salátalevél, 1 szelet pir...
Pisztráng fűszeres tejföllel
Hozzávalók:

60 dkg pisztráng, 4 db burgonya, 2 dl tejföl, 1 ek. petrezselyem, 1 ek. metélőhagyma, 1 ek. kapor, 2 ek. bazsalikom, 1 ek. kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába...
Sonkás zöldségtál
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg padlizsán, só, bors, 300 g cukkini, 1 póréhagyma, 2 nagy, piros húsú paprika, 10 dkg főtt sonka, 4 dkg füstölt sajt, 4 ek. olaj, provencei-i fűszerkeverék, 2 tojás, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 kk. ételízesítő, 120 g finomliszt.
1. A padlizsánt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd szűrőtálba szórjuk, fél órára erősen besózzuk, azután leöblítjük...
Paprika fokhagymás körözöttel
Hozzávalók (4 paprikához):
12,5 dkg tehéntúró, 1 közepes fej hagyma, 12-15 szál metélőhagyma, 12,5 dkg juhtúró, 12,5 dkg lágy margarin, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. paprikakrém, 1 mk. őrölt köménymag, 4 ek. sör, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krum...
Töltött paradicsom sonkával
Hozzávalók (4 személyre):
8 közepes, kemény paradicsom, só, őrölt fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyh...
Gulyásleves (kezdőknek)
Hozzávalók:

500 g marhahús, zsír, hagyma, fokhagyma, 2 édesnemes paprika, kömény, burgonya, zöldpaprika, paradicsom, só.

Elkészítése:

Alaposan megmossuk a húst, kis kockákra felvágjuk. Lábasban a zsíron megpirítjuk a hagymát, paprikával meghintjük, átpirítjuk benne a húst, hozzáadjuk a fokhagymát, a köménymagot, a sót. Keverjük össze, öntsünk rá v...
Töltött pulykacomb
Hozzávalók (4 személyre):

1 kisebb pulyka-felsőcomb (kb. 80 dkg), 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 7 gerezd fokhagyma, 1 alma, 15 dkg húsos szalonna, 4 szelet szendvicskenyér, 1 tojás, 1 ek. vágott petrezselyem, 1 tk. paprikakrém, 3 ek, olaj.

1. A húst megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. Szépen megformázzuk, a vast...
Nektarinos-habos csokoládépudi
Hozzávalók (4 személyre):

1 tasak csokoládéspuding-por, 0,5 liter tej, 2 ek. kakaópor, 3 + 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel....
Mézes narancsos csirke
Hozzávalók:

Kb 4 db csirkecomb (de más hús is megfelel), só, őrölt bors,vegeta, fahéj, őrölt gyömbér és szerecsendió, méz, narancs, kevés olaj.

Elkészítés:

A húsokat metisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a többi fűszerrel is bekenjük mindkét oldalát. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, beletesszük a fűszerezett húst és kb félig megsütj...
Almás-rebarbarás torta
HOZZÁVALÓK:

1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj




ELKÉSZÍTÉS

A tésztát kerek la...
Amerikai palacsinta
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:


A tésztához
25 dkg liszt
2-2 evőkanál élesztőpor és vaníliáscukor
2-2 dl víz és tej
2 tojás
1 banán
1 evőkanál olvasztott vaj

A töltelékhez
20-20 dkg áfonya és málna
10 dkg eper
2 evőkanál porcukor vagy méz




ELKÉSZÍTÉS

A liszte...
Aszalt gyümölcsös kosárkák
HOZZÁVALÓK:

15 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
40 dkg omlós tészta
40 dkg ricotta sajt
20 dkg cukor
4 tojás
1 narancs

A díszítéshez:
1 narancs
2 evőkanál cukor



ELKÉSZÍTÉS

A díszítéshez hosszú vékony csíkokra vágjuk a narancs héját, majd 1 dl vízzel és a cukorral mély lábasba öntjük, felforra...
Fűszeres burgonyakrémleves
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 liter zöldségleves kockából, 1,5 dl fehérbor, 5 ek. olaj, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 csomag vegyes aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom), 2 ek. citromlé.

Előkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, egynegyedét gyufaszálnyi csíkokra ...
Cukkinis metélt aszalt paradic
Hozzávalók 4 személyre:

2 zsenge cukkini, 1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 1 csilipaprika (vagy 1-2 csipet csilipor), 40 g olajos, aszalt paradicsom, 2 ek. olívaolaj, só, bors, 2 dús szál bazsalikom, 400 g hosszúmetélt.

1. A cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk, és hámozatlanul vékony karikákra gyaluljuk őket. A vörös- é...
Cseresznyebefőtt (alkoholos)
HOZZÁVALÓK:

1 kg cseresznye
1 darabka fahéj
1 vaniliarúd
2 szegfűszeg
25 dkg cukor
4 dl gyümölcspálinka



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig...
Cseresznyebefőtt (ecetes)
HOZZÁVALÓK:

1 kg cseresznye
3 szegfűszeg
3 dl borecet
1 kávéskanál só
1 csokor tárkony
12 szem fekete bors



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A bor...
Cseresznyekompót fagylalttal
HOZZÁVALÓK:

40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentalevel...
1 2 3 .......269 270 ....403 404 ...537 538 539 
Címkék: uborkát alaposan, célra rendszeresített, uborkák végeit, kétliteres befőttes-üveg, uborkákat szépen, maradék kaprot, paradicsomot leforrázzuk, csípős zöldpaprikát, paprikát megmossuk, csomó hónapos, csokor metélőhagyma, díszítéshez salátalevelek, burgonyát héjában, burgonyákat alaposan, tehéntúrót szitán, csokor újhagyma, paradicsomokat megmossuk, zsíron megpirítjuk, húst megmossuk, pudingport simára, teljes mennyiségből, húsokat metisztítjuk, többi fűszerrel, fűszerezett húst, forma kikenéséhez, tésztát kerek, díszítéshez hosszú, narancs héját, cukorral mély, burgonyát megtisztítjuk, cukkiniket megmossuk, cseresznyét megmossuk, fűszerekkel együtt, cukorral megszórjuk, alkohollal leöntjük, üveget lezárjuk, tetejükre tesszük, cseresznyekompót, befőttesüvegekbe, cseresznyebefőtt, csokoládéspuding, őszibaracklikőr, rendszeresített, gyümölcspálinka, szendvicskenyér, rebarbarakompót, karalábévájóval, paradicsomokat, pulykafűszersó, lecsöpögtetjük, ribizlilevélke, burgonyasaláta, citromfűbóbita,
© 2013 TVN.HU Kft.